left click Ghinea

mai ales despre jocuri

Politica de confidențialitate

Aproape orice pagină online își va începe textul dedicat politicii de confidențialitate cam la modul următor, citat aproximativ:

„Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale NumePagină​, cu sediul în NumeLocalitate, în calitate de operator de date.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet NumePagină”.

După care urmează o tonă de text cu parfum de bla-bla avocățesc, notarial, EULA-lial, din care reies o grămadă de lucruri, prea puține dintre ele cu adevărat comprehensibile, dar și mai puține liniștitoare, dătătoare de încredere.

Vă spun că am citit o tonă de astfel de texte atunci cînd pregăteam lansarea paginii leftclickghinea.ro. Iar disconfortul pe care l-am resimțit parcurgînd astfel de materiale m-a făcut să înțeleg un lucru simplu – nu aș putea să-mi supun cititorii la a fi obiectele și subiectele unor asemenea proceduri, legalizate cu astfel de texte. Aș avea senzația că vă împachetez și vă livrez unor terțe entități corporatiste, lacome și reci.

Așa că mai bine nu. Pagina leftclickghinea.ro nu folosește cookie-uri care stochează și prelucrează datele voastre, nu achiziționează niciun fel de date privind utilizatorii ei și „comportamentul” acestora. No Google Analytics, no effin Big Brother from my part. Pagina leftclickghinea.ro nu vă oferă posibilitatea să comentați, ori să vă abonați la un newsletter, dar nici nu vă cere, nu păstrează și nu prelucrează adresele de e-mail și, în general, absolut niciun fel de date personale.

Dacă, totuși, doriți să aflați cînd public un material, ori să comentați, să oferiți feedback, să vă faceți vocea auzită în „sociosfera” paginii leftclickghinea.ro, puteți să vă folosiți de conturile pe care le aveți deja pe Facebook, Twitter sau Gmail/Youtube, ori pe forumul „când apare revista”. Nu mai este nevoie de niciun fel de alt cont, alt login, alt abonament și altă cale de a vă oferi datele către marea mașină de tocat informație.

Gîndiți-vă la pagina leftclickghinea.ro ca la o pagină de hîrtie, precum acea parte din Level în care scria Marius Ghinea (și un pic cioLAN). Acum nu poate fi o revistă întreagă, dar, așa cum este, vă mulțumesc vouă și Celui de Sus atîta vreme cît o voi putea susține.

Vă fac o confidență: aceasta este singura mea politică.