left click Ghinea

mai ales despre jocuri

 

Trebuie să recunosc faptul că nu știu să mă vînd. De fiecare dată cînd a trebuit să-mi negociez salariul, sau orice fel de cîștig material, am fost partea nepricepută, inertă, necombativă, a procesului cu pricina. În general, deși sînt un individ cu numeroase și diverse iscusințe, habar nu am să le fac vînzarea. Nu știu să conduc afacerea „Marius Ghinea”. De aceea, la taraba forțelor de muncă la care am ajuns după ce nu am mai fost jurnalist, singura profesie de care m-am arătat capabil a fost cea de muncitor în fabrică, pe post de operator CNC.

Însă prietenul Ciolan, precum și alți apropiați, m-au tot bătut la cap cum că ar fi cazul să încerc ceva online, că e păcat să nu mai scriu și să rămîn simplu muncitor în secția de prelucrări prin așchiere. Mi-au zis că le lipsesc articolele mele. Că ar vrea să mă mai citească. Le-am răspuns că e greu, că nu știu cum să fac asta, că nu am niciun fel de cunoștințe despre bloguri, pagini de web, despre crearea și găzduirea lor. Și-apoi, cine să mă citească și ce venit să-mi aducă asta, ca să pot susține un asemenea efort? Ați ghicit – încrederea în sine este cea mai puțin folosită dintre proprietățile sufletului meu. Asta pentru că încerc să nu visez și să fiu realist, cu picioarele pe pămînt – paradoxal pentru cineva care a pășit deja prea departe în adîncul lumii jocurilor.

Dar, la insistențele prietenilor, în toamna trecută am început să mă uit peste platforma de blogging WordPress. După ceva cercetări, m-am hotărît să folosesc plugin-ul Elementor, cu ajutorul căruia am reușit, din eroare în eroare, să învăț cum aș putea să-mi fac o pagină de web personală. Dîndu-mi seama că este cazul să pătrund mai adînc în chestiune, am achiziționat Elementor Pro și mi-am cumpărat domeniul leftclickghinea.ro, precum și găzduirea necesară. După care am început să construiesc pagina pe care o aveți încărcată acum în browser.

Au trecut cîteva luni bune de atunci, am reușit să public o sumă de articole, dar totul s-a petrecut într-o perioadă tulbure, în care nu am avut timpul și atenția necesare pentru a mă dedica exclusiv activității pe pagina leftclickghinea.ro. Iată, însă, că, tot la insistențele și încurajările celor cărora această pagină le place și le spune ceva, am hotărît să mă concentrez pe ea, adăugînd acum și un cont de Patreon prin care, aceia dintre voi care trag oarece folos și plăcere din articolele mele, să mă poată susține în activitatea mea jurnalistică actuală.

Bineînțeles, așa precum am spus de la bun început, pagina leftclickghinea este și va fi accesibilă tuturor, în integralitatea ei, indiferent dacă este vorba despre susținătorii de pe Patreon sau despre oricine altcineva. Dar contribuția voastră ca patroni ai mei va face ca pagina leftclickghinea să continue să existe și să se dezvolte.
Mai bine de atît nu pot să mă vînd, mai frumos și mai de marketing nu știu să vă vorbesc. Eu știu doar să scriu. Sper să vă fac să simțiți că aveți nevoie de cuvintele mele.

Mulțumesc.